• Dört yıllık lisans derecesine sahip olmak,
  • Öğrencilerin tamamladıkları lisans programından minimum 2.30/4.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmaları zorunludur.
  • Uçuş eğitimi alacak öğrencilerin, 02.06.2017 tarihli ve 30084 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan “Pilot Lisans Yönetmeliği (SHY–1)” nin 16. ve 17. Maddesinde belirtilen öğrenci pilot lisansı için müracaatlarda öngörülen koşulları sağlaması gerekmektedir. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) veya SHGM tarafından yetkilendirilen havacılık tıp merkezleri tarafından düzenlenmiş geçerli 1 inci sınıf sağlık sertifikası sahibi olması ve sağlık sertifikasında, tek pilota sertifikalı uçaklarda sorumlu pilot olarak uçmasına engel kısıtlama bulunmaması gerekmektedir. Pilot Lisans Yönetmeliği (SHY–1) çerçevesinde, öğrenim süresinde, öğrencinin pilotluğa elverişsiz duruma gelmesinden ötürü̈ ortaya çıkacak tüm hususlardan öğrenci sorumludur. Pilot Lisans Yönetmeliği (SHY–1) çerçevesinde, sağlık muayenesi sonucunda öğrencinin pilotluğa elverişsiz olması durumunda ilgili bölüme kaydı yapılmayacaktır.
  • Uçuş eğitimi alacak öğrencilerin, 12/4/1991 tarihli ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda yer alan suçlardan, 1/3/1926 tarihli ve 765 sayılı mülga Türk Ceza Kanunu, 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu veya diğer kanunlar uyarınca basit veya nitelikli zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, hileli iflas gibi yüz kızartıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı dışında kalan kaçakçılık suçlarından, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, kara para aklama veya Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlardan, Devlet sırlarını açığa vurma, Devletin egemenlik alametlerine ve organlarının saygınlığına karşı suçlardan, Devletin güvenliğine karşı suçlardan, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlardan, milli savunmaya karşı suçlardan, Devlet sırlarına karşı suçlar ile casusluk, yabancı devletlerle olan ilişkilere karşı suçlardan, 765 sayılı mülga Türk Ceza Kanununun 384 üncü maddesinde yer alan nakliye ve muhabere vasıtaları aleyhindeki suçlar ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 223 üncü maddesinde yer alan ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması suçlarından veya 10/7/1953 tarihli ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkındaki Kanuna muhalefetten hüküm giymemiş olmak ve bunu gösteren Cumhuriyet Başsavcılıklarından alınacak arşiv kayıtlı Adli Sicil Belgesini SHGM’ye vermek.
  • Programa başvuran öğrencilerden hususi pilot lisansına sahip olmayanlar, bilimsel hazırlık programına tabi tutulacaklardır. Bu programda hususi pilot lisansı teorik derslerini alacaklar ve bütün derslerden başarılı oldukları takdirde tezsiz yüksek lisans programına başlayacaklardır.
  •  

 Pilotaj Tezsiz Yüksek Lisans Programı Bilimsel Hazırlık Dersleri

Ders kodu

Ders adı

FLT 204

Meteorolojiye Giriş

FLT 206

Seyrüsefere Giriş

FLT 208

Uçak Sistemleri ve Bileşenleri

FLT 210

Hava Hukukuna Giriş

FLT 214

Fizyoloji ve Psikolojiye Giriş

FLT 216

Uçuş Prensiplerine Giriş

FLT 218

Uçuş Performansına Giriş

FLT 220

Haberleşmeye Giriş

FLT 222

İşletme Prosedürlerine Giriş

 

  • Uçuş eğitimi dersini almak isteyen öğrencilerin, yukarıda verilen tabloda belirtilen derslere Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj bölümü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen şartlara uygun şekilde katılımı zorunludur.


Başvuru koşulları için buraya tıklayınız!